Vaak wordt de impact van massages op ons lichaam onderschat. Het gaat niet alleen om het verzachten van pijn en het versoepelen van spieren; het is een proces dat je mentaal versterkt en een diepgaand gevoel van bewustwording teweegbrengt. Door middel van massages leer je je lichaam herkennen, ontdek je wat goed aanvoelt en identificeer je eventuele blokkades. Het verleggen en overwinnen van pijngrenzen, of juist het bereiken van ontspanning en het uitschakelen van gedachten, behoren tot de mogelijkheden. En zelfs dan is dit slechts een oppervlakkige benadering.

Voor wie zich voorbereidt op een wedstrijd, een specifieke prestatie nastreeft of klachten wil verminderen, is het cruciaal om doelgericht, zorgvuldig en vooral consistent met massage om te gaan.

Ben jij iemand die discipline hoog in het vaandel heeft, bereid is te investeren in zijn/haar lichaam en commitment toont aan zichzelf? Dan vormen wij de perfecte match om samen aan de slag te gaan en het beste uit je te halen!

Onze werkwijze

Onze werkwijze begint met het identificeren van de oorsprong van spierklachten. Zodra deze bekend is, focussen we gericht op de pijnpunten en blokkades binnen die specifieke spiergroep. Daarna nemen we de omliggende spieren mee, waarbij we symmetrisch werken aan beide zijden om de balans in het lichaam te behouden.

Vaak horen we van bezoekers dat elke behandeling anders lijkt dan de vorige. Dat klopt! Onze aanpak is intuïtief en doelgericht, waarbij we proberen af te stemmen op wat het lichaam op dat moment nodig heeft. De ene behandeling kan stevig en wat pijnlijk zijn, terwijl de volgende juist meer strijkend en gericht op drukpunten is om spieren te ontspannen. Het bepalende element hierbij is hoe iemand zich voelt, niet alleen qua vitaliteit, maar vooral mentaal (oftewel, het stressniveau). Tijdens een bezoek wordt veel besproken over de afgelopen dagen of weken om een helder beeld te krijgen van iemands status. Uiteraard is niets verplicht, en als iemand zich hierbij niet comfortabel voelt, kan diegene gewoon gaan liggen zonder verdere verplichtingen.

Wil je weten hoe we je kunnen helpen?

Bekijk en lees meer over onze behandelingen.

Wat kunnen we verwachten van elkaar?

> Bij PRO massage kan je verwachten dat er specifiek en doelgericht zal worden gewerkt. Wij verwachten dan ook jouw volledige commitment en dat er op een respectvolle manier met elkaar kan worden omgegaan.

> Een ‘huiskamer’-gevoel wordt gecreëerd, om ieder in een vertrouwde omgeving te behandelen en zich dan ook veilig te voelen. Ga dan ook zo met spullen en/of mensen om dit ‘huiskamer’-gevoel wederzijds te creëren.

> 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Dat houdt in, dat er geen wonderen verricht kunnen worden na 1 behandeling. Daarom wordt er verwacht om consistentie en daarmee ook vertrouwen te geven aan de behandelaar. Als er na 4 behandelingen geen verbetering voortzet, wordt er dieper tot de kern besproken waar dit vandaan kan komen. Verder zullen we naar oplossingen zoeken, om uiteindelijk het wenselijk resultaat te kunnen bereiken. De PRO massage behandelingen kunnen dan i.c.m. Osteopathie, Chiropractie, Fysiotherapie en/of een (sport)voedingsconsulent. Samen zoeken we naar oplossingen!

> Een belangrijk aandachtspunt is hygiëne. Heb je gesport of kom je net van je werk vandaan? Gelieve van te voren even afspoelen c.q. verschonen.

> Bij PRO massage doet niet aan happy end. Zodra de intentie wel wordt opgemerkt, zal er geen (nieuwe) afspraak worden gemaakt.

> Afmelden graag telefonisch. Er zal terug worden gebeld op een ander moment van de dag. Annuleren graag 24-uur vooraf, zodat er nog iets kan worden ingepland. Ziek melden? Dat kan altijd gebeuren, er zal een week later worden gebeld om de afspraak in te halen.

> Betalingen: De losse behandelingen zullen plaatsvinden na de behandeling per pin. Alle pakketten worden gefactureerd. Er wordt verwacht dat deze factuur voor de eerste behandeling is betaald. (Mocht dit niet mogelijk zijn, kan er altijd gezocht worden naar oplossingen)

Hoe werkt een behandeling?

> Het is een normale reactie dat er napijn ontstaat van de behandeling. Een reactie van de massages kan zijn: beurs-/blauwe plek-gevoel(het kan zelfs in sommige vallen zijn dat iemand een duidelijke blauwe plek heeft gekregen door de behandeling. Dit is geen vreemde reactie, wel vervelend natuurlijk. Geef het de tijd om te herstellen), lokale rode- en/of drukplekken, vermoeide of stijve spieren (dit kan komen omdat je te lang in bepaalde houdingen hebt gezeten, gelegen of staat. TIP: wandelen of licht uitfietsen(cooling-down) helpt dit te voorkomen). Het is mogelijk dat je juist heel erg moe bent na de behandeling. Of er kan hoofdpijn ontstaan (raak niet in paniek, een trucje hiervoor is: Dextro tabletje innemen en drink minimaal 1,5 l water de komende 48 uur na de behandeling).

> Massagereactie en dan ook vooral de napijn kan en mag 2 tot 4 dagen duren. Dit hangt er vanaf hoe goed de nazorg voor jezelf is en hoe actief je bent in die dagen na de behandeling.

> BELANGRIJK: Trainen na de behandeling…. Het advies die er bij PRO massage wordt gegeven is, train NIET op de dag zelf van de behandeling. Mocht dit niet anders kunnen? Dan gelieve vóór de behandeling sporten i.p.v. na de behandeling. Voor alle eigenwijzen onder ons haha: ervaar het maar en laat weten hoe je je de dagen daarna voelt 😉

Dit komt omdat de behandeling van zichzelf al intensief genoeg is. Er wordt veel van je lichaam gevraagd. En dan is herstellen essentieel om een groei te kunnen laten plaatsvinden. Daarom is het van belang om te luisteren naar het lichaam.

> Massage aan huis service vindt plaats op maandagen. Er is een wachtlijst hiervoor. Mocht je interesse hierin hebben, zul je worden benaderd wanneer er plek is en dit dan ook in de planning past. De kosten hiervoor binnen en rondom Maastricht zijn €5,- excl. Parkeerkosten. Massage aan huis kan alleen plaatsvinden voor behandelingen van minimaal 60 minuten. Meerdere personen op 1 locatie is mogelijk.