De werking van massages wordt bij veel mensen onderschat wat het met ons lichaam doet. Het zorgt er niet alleen voor pijn te verzachten of je spieren soepel te krijgen. Het is iets dat je mentaal sterker maakt en laat voelen. Je gaat je lichaam leren herkennen wat goed voelt en waar de blokkades zitten. Pijngrenzen verleggen en overwinnen. Of juist ontspannen, overgeven en gedachtes uitschakelen. En dan is dit nog een vrij oppervlakkige benadering.

Hoe ik te werk ga?

Mijn werkwijze

Ik ga als volgt te werk: zodra ik weet waar de spierklachten vandaan komen, werk ik vanaf die spiergroep gericht op de pijnpunten/blokkades. Vervolgens worden de spieren daaromheen meegenomen en zal dit symmetrisch worden behandeld aan beide zijdes om een mooie balans te behouden van het lichaam.

Vaak krijg ik van bezoekers te horen dat de vorige behandeling anders was dan daarvoor. Dat klopt! Ik werk intuïtief en gericht en probeer van daaruit te bepalen wat het lichaam nodig heeft. De ene behandeling is stevig en pijnlijk, waarbij de andere behandeling juist meer strijkend is en ik verder werk met drukpunten die nodig zijn om spieren te ontspannen. Daarom is het bepalend hoe iemand zich voelt, en dan niet qua vitaliteit, maar meer mentaal (oftewel het stressgehalte hoog is of niet). Er wordt tijdens een bezoek bij mij veel gevraagd over de afgelopen dagen of weken om een beeld te schetsen van iemand zijn/haar status. Niks moet natuurlijk, als iemand zich hierbij niet prettig voelt, laten we dit in het midden en kan diegene “gewoon gaan liggen”.

Ralph Jamin

Wil je meer over mij weten?