Massages vormen geen wondermiddelen, maar dragen bij aan een gezonde balans, zowel mentaal als fysiek. Ze fungeren als effectieve ondersteuning en hulpmiddel om klachten te verminderen of zelfs te voorkomen. Er zijn echter situaties waarin behandeling niet is toegestaan, of waarbij ik als masseur niets kan of mag doen.

  • Bij hartafwijkingen, gebruik van bloedverdunners, trombose of medicatie met een gele sticker is het verboden om sportmassages, dry needling en hoofdpijnmassages toe te passen. Andere behandelingen moeten eerst met de behandelende arts worden besproken alvorens een afspraak te maken.
  • Voor aandoeningen zoals reuma, fibromyalgie, burn-out en kanker moet vooraf goedkeuring worden verkregen van de behandelende arts. In dergelijke gevallen wordt een van de Stress Release-behandelingen aanbevolen.
  • Massages zijn niet geschikt bij ontstekingen in vaten, zenuwen of op de huid.
  • Letsels, onderhuidse bloedingen of verdikkingen van onbekende oorsprong vereisen een bezoek aan een specialist voordat massages worden overwogen.
  • Infecties, koorts en andere ernstige gezondheidsklachten mogen niet worden behandeld met massages, omdat dit de klachten kan verergeren en de verspreiding naar anderen kan bevorderen. Het is raadzaam eerst goed uit te zieken, met een thuisblijfperiode van 1 á 2 weken.
  • Bij spataderen, psoriasis, oedeem, slechte algemene gezondheidstoestanden of het gebruik van antidepressiva moet eerst overleg plaatsvinden met de behandelende arts voordat een afspraak wordt gemaakt.

Let op: neem geen pijnstillers vóór of na een behandeling. Dit is om te voorkomen dat we de pijnplek onjuist vast kunnen stellen en verhoogt de pijngrens waardoor je bewegingen kunt forceren en daarmee de klachten verergert.

Zijn de contra-indicaties niet van toepassing?

Bekijk ons volledige aanbod om een geschikte behandeling voor je pijnklachten te vinden.