Iedereen die behandeld wordt bij PRO massage komt met een doel, namelijk investeren in je lichaam. Dat wil zeggen dat meerdere sessies nodig kunnen zijn voor een optimaal resultaat. Het plan is om te starten binnen 1 maand minimaal 4 behandelingen te plannen. Zodra we merken dat er verbetering in zit, gaan we afbouwen naar 1 behandeling per 2 á 3 weken. Nadat daar weer vooruitgang voelbaar bij is, gaan we opnieuw afbouwen naar 1 behandeling per 4 á 6 weken.

Het kan altijd voorkomen dat je te maken krijgt met een terugval, wat heel normaal is. Hier kunnen we op anticiperen om de frequentie van behandelingen weer wat korter achter elkaar te plannen binnen een bepaalde tijd. Om zo weer lekker in je vel te zitten en pijnvrij door te kunnen gaan!

Contra-indicaties

Massages zijn geen wondermiddelen natuurlijk. Het houdt je puur in balans mentaal en fysiek. Het is goede ondersteuning en hulpmiddel om klachten te verminderen of nauwelijks terug te laten komen. Maar af en toe zijn er ook situaties, waarbij er niet behandeld mag worden of waar ik niks aan kan en mag doen als masseur.

 • Hartafwijkingen, bloedverdunners, Trombose, medicaties met gele sticker: Al deze aspecten mogen NIET behandeld worden met sportmassages, Dry Needling en hoofdpijnmassages. Overige behandelingen zullen eerst in overleg met de behandelende arts moeten worden besproken, voordat je een afspraak maakt.
 • Reuma, Fybromyalgie, Burn-out en kanker zullen vooraf moeten worden nagevraagd bij de behandelende arts. Als hij/zij dit goedkeurt is één van de Stress Release behandelingen aan te raden.
 • Ontstekingen in vaten, zenuwen of op de huid zijn NIET aan te raden voor massages.
 • Letsel verwondingen, onderhuidse bloedingen/verdikkingen die onbekend zijn wordt geadviseerd naar een specialist te gaan. Tot die tijd van bekendheid/uitslag raad ik aan om geen massages te nemen.
 • Infecties, koorts en andere vitale klachten mogen niet behandeld worden d.m.v. massages. Het versterkt hierbij alleen maar de klacht. Inclusief de verspreiding naar anderen is een reden hiervoor om het niet te doen. Eerst goed uitzieken dat houdt in, 1 á 2 weken thuisblijven!
 • Spataderen, Psoriasis, oedeem, slechte algemene toestanden, antidepressiva zullen in overleg met de behandelende arts voor besproken moeten worden, voordat je een afspraak maakt.
 • NIET AAN TE RADEN: Neem geen pijnstillers voor en na een behandeling. Dit is om erger te voorkomen van klachten, pijngrenzen verleggen in nuchtere toestand en dat er gevoeld kan worden of de aanpak op de juiste lokale pijnplek plaatsvindt.

Spierklachten aanpakken

Voor de Diehards die naar een wedstrijd toewerken of als je een beperkte bewegingsuitslag hebt in je gewricht of spier is het juist zaak om dit deskundig te laten behandelen. Je zult merken dat deze behandelingen van PRO massage in het rijtje thuis hoort van prioriteiten. Als jij last blijft houden van je pijnpunten, beïnvloedt dit jouw dagelijkse bezigheden en sportprestaties. Doe er wat aan!

Sportmassage

Als je houdt van een stevige sportmassage en/of waarbij er direct gewerkt wordt aan de pijnklachten… Dan ben je aan het juiste adres. Hierbij bekijk ik waar de pijn bevindt, ik voel de blokkade of triggerpoint en geef advies tijdens of na de behandeling hoe je er zelf aan kunt werken. Want hoe meer je er zelf in investeert des te sneller je ervan afkomt.

Stress Release

Mentale ondersteuning : Voor diegene die last hebben van hoofdpijn, wisselende en onrustige nachtrust, lage concentratievermogen, burn-out klachten, moeilijk kunnen ontspannen, zware en vermoeide armen en benen.

 • Rug & Benen – Heel vaak krijg ik als reactie na deze behandeling: “Dit had ik echt nodig!” Hoe komt dat? Omdat deze behandeling nog altijd een ontspannende massage is, maar toch gericht op de plek waar pijntjes bevinden. Van daaruit werk ik eromheen en stroomt het lichaam weer goed door met positieve energie. Er kan ook worden gevraagd voor enkel de benen of rug te behandelen.
 • Hoofd, Nek & Schouder – Hierbij worden meridianen* aangepakt met duimtechnieken. Het blijft een ontspanningsmassage en zo ga je ook de deur uit na deze behandeling. Drukpunten, triggerpoints en verklevingen worden hierbij meegenomen om de doorstroming te bevorderen.
 • Voetreflexmassage – De meridianen* worden tijdens deze behandeling meegenomen. Een ontspannende massage waarbij je letterlijk in slaap kunt vallen. Het resultaat… Je voeten voelen lichter en je krijgt er ontzettend veel energie door.
 • Hoofdpijnmassage – Je zou denken hoofdpijnmassage, dat zal wel alleen voor het hoofd, de nek en de schouders bedoeld zijn? Integendeel. Met deze behandeling worden ook de meridianen* behandeld die zich bevinden aan het gelaat, oren, nek, schoudergebied, Rug, armen, benen en voeten. Je zult eerst een intakegesprek ondergaan, waaruit geconcludeerd wordt welke aanpassingen er gedaan moeten worden om de migraine of spanningshoofdpijn te verminderen of zelfs te niet meer terug te laten komen. Medicaties worden vermeden en het is belangrijk dat je hierbij zelf ook eraan moet werken qua leefstijl/gewoontes om resultaat te boeken. Wanneer je dit niet doet of je valt terug in het oude patroon, zul je merken dat de klacht snel terugkomt. Alleen een intake is natuurlijk niet genoeg. De hoofdpijn zal moeten worden aangepakt d.m.v. minimaal 4 behandelingen. Deze sessies zullen 1x per week minimaal moeten worden uitgevoerd, wil je er resultaat mee boeken. Mocht er na 4 behandelingen nog steeds geen verschil zijn in verbetering? Dan stoppen we het traject en adviseer ik je om naar een arts/specialist te gaan voor verder onderzoek.
 • Fullbody massage – Je kunt deze behandeling misschien niet vergelijken als bij een schoonheidsspecialist of bij de wellness. Toch is deze behandeling effectief om het lichaam te verbeteren voor de doorbloeding.

*= Meridianen zijn symmetrische energiebanen in het lichaam die lopen vanaf de kruin boven het hoofd, tot in de puntjes van de vingers en tenen. De functie van dit netwerk is om de doorstroming van levensenergie vrij te laten bewegen in het lichaam. Hierdoor wordt bepaald wat je status is in je lijf, zoals vermoeid, geëmotioneerd of vrolijk en gelukkig